SCHIMBĂ-LUME

Participă alături de prieteni, învață, explorează și devino un schimbă-lume.

Despre Intercultura

Dacă visul tău este de a studia în altă țară încă din timpul liceului, de a învăța despre alte culturi într-un mod autentic, și de a trăi o experiență de neuitat – ești în locul potrivit!

În 2008 primii studenți români participă la programele interculturale AFS în Italia. La momentul respectiv participarea era posibilă doar prin intermediul unei burse de studiu. Astăzi, noi încercăm să aducem programele interculturale la îndemâna tuturor prin intermediul ONG-ului Intercultura România.

Până astazi, 25 de tineri români au beneficiat de experiența Intercultura și au locuit timp de 10 luni în Italia, în cadrul unei familii gazdă, învățând limba în timpul experienței, frecventând cursurile liceale specifice educației lor și, cel mai important, aruncându-se curajos în aventura cunoașterii unei culturi cu totul noi.

Urmând modelul AFS, o asociație internațională ce oferă programe educaționale interculturale, Intercultura este o organizație formată în totalitate din voluntari.

 

25 de tineri români au beneficiat de experiența Intercultura până astăzi

Suntem prezenți pe piața din România din 2008

%

Intercultura este o organizație formată în totalitate din voluntari

Scopul Intercultura este de a aduce în România concepte precum cetățenie activă, interculturalitate, schimb de experiență, pe scurt - de a deschide inimile românilor și a lumii către comunicare interculturală!

Ne propunem astfel să oferim experiențe internaționale și programe de educație interculturală pe durata liceului – atât de necesare într-o lume în continuă mișcare.

Programele sunt adresate atât studenților care doresc să locuiască și să studieze în străinătate, cât și familiilor care doresc să găzduiască un student internațional.

În susținerea acestui ideal vom aduce și materiale educaționale realizate prin colaborare internațională, precum și oportunități de voluntariat, cercetare și training.

Aceste oportunități se manifestă prin programe de schimb internațional pentru tineri, ce facilitează dialogul între culturi din întreaga lume.

 

Viziunea AFS este de a contribui la formarea unei culturi globale juste și pașnice, prin intermediul oportunităților educaționale interculturale.

 

ce mai aștepți?

 

intercultura-romania

Doriți informații despre programele noastre? Abonați-vă la newsletter.

9 + 6 =

INTERCULTURA ROMÂNIA

Intră în contact cu alte culturi, învață despre tine și despre ceilalți, îndrăznește să călătorești și să înveți altfel.

Află mai multe informații de pe site-ul AFS Internațional.

© 2016 - 2019

CONTACT

 

Cătălina Carabaș

Tel: +40722595965

Mail: catalina.carabas@afs.org

Oraș: București