Participă la un schimb intercultural și învață o limbă străină în 3 luni.

ECTP (European Citizenship Trimester Programme) reprezintă o oportunitate de studiu pe o perioadă de 3 luni în spațiul Uniunii Europene.

Programul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 – 18 ani care dorescă să schimbe mediul școlar și cel social pentru o perioadă de trei luni într-o țară europeană.

Proiectul are loc între luna August cu întoarcere în prima săptămână din Decembrie.

Pe lângă faptul că vor fi inițiati în învățarea unei limbi și culturi noi, participanții vor căpăta noțiuni despre semnificația cetățeniei active în context european.

ECTP permite studenților să experimenteze tradițiile, obiceiurile, viața, mediul școlar și social al unei culturi noi! În cele trei luni, participanții vor reuși să găsească și să definească diferențele și similitudinile cu țara de origine.

ECTP reprezintă o oportunitate unică pentru elevi deoarece îi ajută să se cunoască mai bine, să interacționeze cu diverse culturi și să înțeleagă dimensiunea contextului european prin propria experiență.

Pe timpul perioadei de studiu, fiecare student intercultural va locui cu un host family care va avea grijă ca studentul să se integreze cu ușurință la noua cultură. Acesta va merge la școală pe perioada șederii și înainte de a se întoarce acasă, va participa într-o tabără la Bruxel.

Pentru studenți, tabăra de patru zile din capitala Europei, va fi unul dintre cele mai importante momente ale călătoriei. În timpul taberei, participanții vor avea ocazia să-și împărtășească experiențele cu alți studenți ECTP din diferite țări europene, să participe la ateliere de lucru care se axează pe informarea europeană și să viziteze instituțiile UE din Bruxelles.

Din experiența noastră cu elevii care au participat deja în acest program, școlile de care aparțin sunt deschise în vederea echivalării mediilor. Desigur, înainte de a aplica pentru acest program, sfătuim elevii să vorbească cu școala de care aparțin în vederea echivalării mediilor.

Contact

Fie că ești părinte, student de liceu, parte a unui ONG, lucrezi într-un liceu, sau doar curios/curioasă, te încurajăm să pui întrebări, cât mai multe!

Momentan în București, dar suntem peste tot 🙂

catalina.carabas@afs.org

Ne bucurăm când ne scrii 🙂

4 + 7 =

OPORTUNITĂȚI

Danube Green Summer Session

TESTIMONIALE

S-a întors acasă mai responsabil, mai mătur, mai pregătit pentru viață.

BLOG

Citește toate articolele de pe blog

 

ce mai aștepți?

 

intercultura-romania

INTERCULTURA ROMÂNIA

Intră în contact cu alte culturi, învață despre tine și despre ceilalți, îndrăznește să călătorești și să înveți altfel.

Află mai multe informații de pe site-ul AFS Internațional.

© 2016 - 2019

CONTACT

 

Cătălina Carabaș

Tel: +40722595965

Mail: catalina.carabas@afs.org

Oraș: București